YOZGAT / BOĞAZLIYAN - BOĞAZLIYAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi - Video Yarışması

YOZGAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ VİDEO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMANIN AMACI:

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

YARIŞMANIN KONUSU:

"Türk Dilinin Zenginliği" ana başlığı altında Türkçenin doğru ve düzgün kullanımı, Türk Dilinin zengin kelime hazinesi, geçmişten günümüze kültürel miras aktarıcısı olma özelliği ve zengin söz varlığı ile diğer dünya dillerini etkilemesi

HEDEF KİTLE

Yarışmaya Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel tüm ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri katılabilecektir.

YARIŞMANIN KONUSU

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında; İlkokul ve ortaokul mısra ezberleme video yarışmasında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden ezberledikleri memleket, çocuk vb. konulu şiirleri okuyarak (Ezberlenecek mısralar için proje metninde Ek7'de yer alan memleket şiirleri ve çocuk şiirleri antolojisi kullanılabilir.)

Lise beyit ezberleme video yarışmasında lise öğrencilerinden öğretmenlerince sınıf seviyesine ve öğretim programlarına uygun olarak önerilen şiirleri okuyarak Video çekmeleri ve bu videolarla yarışmaya katılmaları beklenmektedir.

KATILIM VE UYGULAMA ESASLARI:

Eserlerde Aranacak Şartlar:

İlkokul ve Ortaokul seviyesi öğrencilerinin memleket ve çocuk şiirleri antolojisini kullanması; Lise öğrencilerinin ise öğretmenlerince sınıf seviyesine ve öğretim

programlarına uygun olarak önerdiği şiirleri kullanması ve bunlarla ilgili videolar

hazırlaması beklenmektedir.

• Her öğrenci ancak bir (1) eserle yarışmaya katılabilir.

• Video filmlerde öğrenciler mutlaka rol almalıdır. Öğrencilerin rol almadığı videolar

değerlendirme dışı bırakılacaktır.

• Video film, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da bütün veya parça olarak sergilenmemiş, kısa filmin tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş ve herhangi bir ortamda yayında yer almamış özgün fikir ve tasarımlar olmalıdır.

• Videodaki konuların projede belirtilen ana temaya uygunluğu önemlidir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma takvimi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Yarışmanın resmi ve özel bütün okullara duyurusunun yapılması

01.04.2024

Öğrencilerin eserlerini okul yönetimlerine teslimi.

26.04.2024

Okul Değerlendirme Kurulu tarafından okul birincisi olarak seçilen eserin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi.

29.04.2024

İlçe Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilçe birincisi olarak seçilen eserin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi.

30.04.2024

11 Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda il birincisi olarak seçilen eserin belirlenip llan edilmesi

30.04.2024

EK 1: YARIŞMAYA KATILIM FORMU VE TAAHHÜTNAME